6 eines que et faran el teletreball més fàcil

Després d'uns quants anys de provar moltes eines per mirar de fer més efectiu el dia a dia i poder destinar el màxim de temps a fer feina real i de valor aquesta és una llista d'algunes eines que considero imprescindibles:

Calendly - Gestiona de manera òptima la teva agenda

Booking a meeting on Calendly (video & 5 screenshots)

Problema que soluciona:

 • Quan has de quedar amb alguna/es persona/es i costa trobar un forat a l'agenda
 • Quan vols que els teus clients puguin reservar automàticament hora pel servei que ofereixes

Com funciona:

Calendly es connecta amb la teva agenda digital (Google Calendar, Outlook) i pots configurar els dies i hores que vols que estiguin disponibles per a reunions o reserves, quan és hora de buscar un forat a l'agenda envies l'enllaç de calendly a l'altra persona i aquesta fàcilment pot reservar dia i hora.

Alternativa: SavvyCal

Zoom - Videoconferències

Zoom | Privacidad y seguridad

Problema que soluciona:

 • Programa que et permet fer videoconferències amb bona qualitat

Com funciona:

 • Et pots donar d'alta i crear un compte gratuït amb el qual podràs organitzar reunions de fins a 40 minuts (temps més que suficient). Si necessites més temps pots activar un compte premium a partir de 13,99€ al mes.
 • Pots utilitzar l'aplicació per windows, mac, android o iOS. Alguns navegadors també permeten fer servir videotrucades a través del mateix navegador i sense haver de descarregar cap aplicatiu.
 • Permet integració amb Calendly

Alternatives: Whereby, Google Meet, Skype, Webex.

Loom - Fes videocaptures de la teva pantalla

Loom | Free Screen & Video Recording Software | Screen recording software, 21st century teaching, Online teaching

Problema que soluciona:

Moltes vegades has d'explicar a una altra persona com solucionar un problema o com funciona algun programa. Fer-ho verbalment o per escrit és un mal de queixals. Amb Loom pots fer una videocaptura de la teva pantalla, enregistrar la teva veu i fins i tot que aparegui la teva imatge des de la webcam i compartir aquests vídeos amb els destinataris que vulguis.

Com funciona.

 • Et descarregues l'aplicació des de Loom.com i podràs fer captures personalitzades en format vídeo de la teva pantalla.

Asana - Organitza el teu equip, els teus projectes, les teves tasques

Aplicación móvil de Asana - Gestión del trabajo y de proyectos en todo momento • Asana

Problema que soluciona:

 • Manca d'organització de la feina a fer
 • Problemes a l'hora de coordinar-se amb altres persones
 • Informació de la feina escampada en múltiples eines

Com funciona

Asana és un servei web (que també disposa d'aplicacions per tauleta i mòbil) que et permetrà configurar la feina tant si treballes sol com si treballes en grup. Amb una estructura i un funcionament molt intuïtiu Asana es converteix en l'única font centralitzada d'informació i serà el més semblant a la teva oficina virtual. Comença el dia organitzant les tasques que has de fer i supervisa l'evolució dels teus projectes fàcilment des d'Asana.

Alternatives: Notion, Trello

Everhour - Controla com utilitzes el teu temps

Everhour – Time Tracking Software & Timesheets Made Simple

Problema que soluciona:

T'ajudarà a portar un control de com reparteixes el teu temps. Pots imputar per projectes o tasques el temps que dediques a treballar i treure informes per veure'n la rendibilitat o simplement per saber quantes hores dediques a cada tipus de feina o tasca.

Com funciona

 • És un servei web i un cop et dónes d'alta pots connectar-lo amb el teu gestor de projectes (com per exemple Asana, Trello o Basecamp) o bé crear projectes directament dins d'Everhour i anar imputant el teu temps ja sigui a temps real amb un comptador o bé a posteriori.

Slack - El sistema de comunicacions ben pensat per treballar

Mac | Downloads | Slack

Problema que soluciona:

Les comunicacions en l'àmbit professional són un dels principals focus de problemes. Tant si treballes presencialment com si teletreballes una gestió adequada de les comunicacions és essencial per treure el màxim suc al teu dia (o per assolir els teus objectius en el mínim temps possible). Molta gent confon enviar missatges, fer trucades o contestar emails amb treballar i cap de les tres coses anteriors és feina de valor (a no ser que la teva feina sigui precisament la comunicació amb clients, proveïdors o personal de l'empresa).

Et permetrà eliminar eines absolutament tòxiques per la productivitat (i la privacitat) com per exemple Whatsapp

Com funciona:

Pots donar-te d'alta a través de la web d'Slack i crear el teu espai de treball on et comunicaràs amb el teu equip a través de missatgeria directa o bé de canals temàtics. Slack permet ajustar diversos paràmetres per optimitzar com vols fer servir el servei. En quins canals vols participar, les teves notificacions, la integració amb altres eines com la teva agenda, el teu gestor de tasques o multitud d'altres eines digitals... tot és configurable i podràs treure't de sobre les muntanyes de correus, trucades o whatsapp que et resten productivitat i que desgasten la teva paciència.

Recentment Slack també et permet obrir canals compartits amb gent de fora de la teva organització amb la qual cosa podràs comunicar-te no només amb gent del teu equip sinó també amb clients, proveïdors i simplement persones que tenen el seu propi espai de treball.

I tu? Quines eines consideres imprescindibles pel dia a dia del teletreball?

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram